2 december 2011

Activiteiten in de Dorpskerk, Torenlaan 14, Blaricum

Poëtisch Kerstconcert in de Dorpskerk op vrijdag 16 december , 20.30 uur

De Barbers en Bishops zijn onze gast. Dit koor bestaat uit de oud-zangers van de Kathedrale School Haarlem. Engelse kerstliederen worden gezongen. Frank de Ruyter bespeelt het Flentrop orgel. Naast Engelse muziek (Willam Byrd, David Willcocks) wordt inspirerende kerstmuziek van de componisten Valkestijn, Haperen, Palestrina en Toebosch ten gehore gebracht.

Ds. Jan Rinzema leest ‘de betere’ kerstgedichten uit de Nederlandse en Vlaamse dichttraditie. Tevens samenzang. Na afloop wordt glühwein geschonken met een kersenbonbon. Toegang vrij, inzameling bij de uitgang. De kerk is open vanaf 20.00 uur.


Kinder-kerstmusical: ‘Kerst op straat’ in de Dorpskerk op zaterdag 17 december om 19.00 (tot 20.30) uur, voor de grotere kinderen met hun ouders, en op zondag 18 december om 15.00 (tot 16.30) uur voor de kleinere kinderen met hun ouders en belangstellenden.

De musical is geschreven door Mieke Bleys. Onder de inspirerende leiding van de regisseurs Eveline Viertelhauzen, Jelmer Wennink en zangdocente Margreet Veerman wordt door ongeveer 50 kinderen een spetterende musical uitgevoerd.

Verhaal: een dominee probeert met zijn engelenkoor geld in te zamelen voor de daklozen van de stad. Maar niemand heeft belangstelling voor de traditionele kerstliedjes en ellende van anderen.
De Kerstman heeft met zijn rendierenkoor wel succes. Met een beetje hulp van de Kerstman, en de inzet van een beroemdheid, wordt de inzamelingsactie alsnog een succes. Toch wordt het voor iedereen een Kerst op Straat, want er wordt een kindje geboren...

Een fantastisch inspirerend spektakel van licht, toneel en zang. Geschikt voor alle leeftijden: kinderen, ouders en grootouders!

Voor alle kinderen is er na afloop chocolademelk en iets lekkers. Toegang vrij, inzameling bij de uitgang.