6 januari 2012

Marijke de Bruijne: liederen en teksten voor de toekomst. Dinsdag 17 januari 2012 om 20.00 uur Johanneskerk, Naarderstraat in Laren

Marijke de Bruijne heeft in de jaren zeventig en tachtig aan de wieg gestaan van de liedbundels Eva’s lied. In die bundels zijn liederen opgenomen waarvan de teksten zijn geschreven door vrouwen. En dat is te merken! Maakt de taal van het Liedboek voor de Kerken bijna altijd gebruik van mannelijke beelden als verwezen wordt naar God, de Geest en de mens, in de bundels Eva’s lied is het taalgebruik breder. Vrouwelijke en mannelijke beelden staan zusterlijk/broederlijk naast elkaar. 

Naast de liederen voor deze bundels schreef Marijke de Bruijne ook een boek over haar ervaringen met verlies en rouw: Balling tussen twee werelden. Verder verscheen van haar hand onder meer: Leven in lagen, een bundel korte beschouwingen over het leven. Enkele jaren geleden verschenen twee nieuwe bundels: Liederen voor de toekomst en Teksten voor de toekomst.

Marijke de Bruijne komt ons vertellen over haar werk en over haar ontwikkeling. Ook zingen we met elkaar enkele liederen van deze wijze en creatieve vrouw.