2 oktober 2013

De heilige, onheilige stad. Ervaringen van een waarnemer vanuit Jeruzalem. Woensdag 16 oktober 2013 19.30 uur, Johanneskerk, Naarderstraat in Laren

Geert Horstmann, gemeentelid van de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes, heeft namens de Wereldraad van Kerken vanuit de PKN een aantal maanden als waarnemer mensenrechten deelgenomen aan het EAPPI programma in Israël en op de West Bank. Dit programma is in het leven geroepen op verzoek van de christelijke kerken in Jeruzalem. Samen met deelnemers uit zeventien andere landen heeft hij (potentiële) mensenrechtenschendingen gemonitord en gerapporteerd.
Hij was samen met vier andere waarnemers gestationeerd in Oost-Jeruzalem van waaruit hij een gebied rond Jeruzalem bestreek, liggend tussen Ramallah in het noorden en Bethlehem in het zuiden. Het omstreden gebied E 1, ten oosten van Jeruzalem op weg naar Jericho hoorde ook tot zijn aandachtsgebied. 
Hij vertelt over zijn ervaringen in die drie maanden. Met welke dilemma’s werd hij geconfronteerd, wie waren in zijn ogen slachtoffers en hoe en waar vond hij rust om zijn werk te kunnen doen.
Voor Geert was en is het van belang om te signaleren: om onpartijdig te blijven, te benoemen wat goed en kwaad is.

Woensdag 16 oktober a.s., 19.30 - 21.30 uur, Johanneskerk. Inleider: Geert Horstmann.