30 mei 2014

Korenfestival 2014 in de Sint Jansbasiliek op zondag 15 juni a.s.

Foto: Peter van Rietschoten
Op zondag 15 juni a.s. is er voor de vierde keer in Laren een bruisend Korenfestival.

Om 11.00 uur zingen het Byzantijns koor Indrik uit Hoorn, Choral Voices uit Groningen, Gli Uccelli uit Den Haag en Mädchenchor am Aachener Dom in de Sint Jansbasiliek tijdens een feestelijke Eucharistieviering. Er worden Byzantijnse gezangen uitgevoerd, polyfone vaste misgezangen en motetten van Mozart, Purcell, Schütz en andere bekende componisten.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er om 11.00 uur een zangworkshop door Miriam Drost en wordt er samen met het Vocaal Ensemble Oase een koorwerk van John Rutter ingestudeerd dat ’s middags tijdens het korenfestivalconcert wordt uitgevoerd. Aanmelding is mogelijk via 035 621 16 15 en info@zingeninlaren.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Kinderen die willen lunchen betalen € 5,00. Het is een unieke kans voor kinderen die houden van zingen en het leuk vinden om op te treden met een goed kinderkoor.

Om 14.30 uur is er een afwisselend middagconcert waarin de koren hun mooiste repertoire brengen. In opdracht van de Stichting Koormuziek Laren heeft de bekende organist/ pianist en componist Wouter van Belle, verbonden aan de Kathedraal in Utrecht, de fonkelnieuwe Hymn to Saint John geschreven, die tijdens het concert in première gaat. Het is een vierstemmige compositie voor koor en orgel, die wordt uitgevoerd door Choral Voices uit Groningen. De Sint Janshymne zal jaarlijks worden uit- gevoerd tijdens het festival en is een mooie opstap naar de Sint Jansprocessie die op 22 juni a.s. wordt gehouden.

Ook zullen de koren enkele gezamenlijke stukken zoals het Ave Verum (Mozart) en Exsultate Deo van W. Andriessen ten gehore brengen.

 Organisten: Wouter van Belle (Mis) en Bas Groenewoud (concert)