28 augustus 2014

Steunbetuiging aan de christenen in nood op vrijdagavond 26 september a.s. om 20.00 uur in de Sint Jansbasiliek.

Beelden van duizenden Jezidhi’s op de vlucht, verhalen van christelijke tienermeisjes als sekslaven en geruchten over gruwelijke massa executies; het heeft ook onze jongeren aangegrepen. Emoties van verontwaardiging en vooral machteloosheid. Kunnen we dan niks doen?
YES WE CAN!
Jongerengroep Laren nodigt iedereen uit om
vrijdag 26 september om 20.00 uur naar St. Jansbasiliek te komen om steun te betuigen aan onze medechristenen in nood.

"Deze mensen vragen ons niet alleen om materiële steun maar ook om onze solidariteit met hen, dat ze weten dat ze er niet alleen voor staan. Wij willen onze verbondenheid met christenen en andere slachtoffers van de rebellenbeweging Islamitische Staat (IS) laten blijken met een viering van gebed, muziek en sprekers. Bekenden van de jongerengroep zullen deze avond aanwezig zijn zoals Pieter Bogaers, vluchtelingenadvocaat, die zal vertellen over de situatie in het Midden-Oosten; Mario Raadwijk, als zanger verbonden aan activiteiten van de jongerengroep, die de viering muzikaal zal opluisteren en diaken Eric Fennis die voor de spirituele invulling zal zorgen."

De viering is gericht op alle jongeren, jong en oud, gelovig en ongelovig, maar het staat iedereen vrij om zich aan te sluiten in verbondenheid.

Na afloop wordt er een deurcollecte gehouden t.b.v. de christenen in nood.
‘Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren.’ (Mat. 18,19)