3 september 2011

Kerkcafé Blaricum: Bijeenkomsten op het raakvlak van Geloof en Samenleving. Eerste bijeenkomst nieuwe seizoen op dinsdag 20 september 2011 om 20 uur in de Dorpskerk in Blaricum

Dit najaar begint de zesde jaargang van deze bijeenkomsten in de Dorpskerk in Blaricum. Ze zijn bestemd voor ieder die interesse heeft in de raakvlakken tussen de eigen geloofs- of levensovertuiging aan de ene kant en maatschappelijke verschuivingen en opvattingen aan de andere kant. Elk thema wordt ingeleid door een deskundige spreker, waarna er ruime gelegenheid bestaat om via discussie en het stellen van vragen tot nader inzicht en verheldering te komen.

De eerste bijeenkomst in de nieuwe jaargang is op dinsdag 20 september om 20 uur : Prof. Dr René S. Kahn spreekt over ‘De appel en de boom: over aanleg en omgeving’.

Waarom ben je wie je bent? Is dat aanleg of opvoeding, nature of nurture? Zijn intelligentie en gevoelsleven aangeleerd of aangeboren? Is misdaad een gevolg van ‘verkeerde’ genen of van een slechte opvoeding? Ontstaat verslaving vanwege foute voorbeelden of is hethttp://www.pgblaricum.nl/ een gevolg van een genetische variatie? Deze en aanverwante vragen hebben wetenschappers en anderen generaties lang beziggehouden, met alle denkbare maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. In zijn inleiding laat psychiater René Kahn aan de hand van de nieuwste inzichten overtuigend zien dat het hele nature-nurture debat inmiddels achterhaald is: ons gedrag, denken en voelen worden, net als lichamelijke ziektes en eigenschappen, bepaald door een wisselwerking tussen aanleg en omgeving.

Nadere informatie en opgave via http://www.pgblaricum.nl/