1 november 2011

Kerkcafé op donderdag 10 november 2011 om 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan in Blaricum

Mw. Juke Hudig ‘Compassie in de kunst: over Job’

Het boek Job interpreteert Juke Hudig als een verhaal van overgave aan het mysterie Gods. Het boek betreft een omvormingsverhaal: Jobs binnenste moet zich naar buiten keren. Hij gaat de weg van lijden, ‘sterven’ en opstanding. Job heeft veel gezichten, want hij symboliseert de mens die inzicht vraagt in Gods geheimen, de mens die strijdt met zijn innerlijke groei en die te horen krijgt ‘Dring je niet in geheimen die je niet begrijpen kunt’. Job doorleeft alle fasen en komt er uiteindelijk sterk en overtuigd uit te voorschijn: zijn overgave en zijn zoeken naar het waarom leidt hem naar het bewustzijn van de goddelijke bron. 

Juke Hudig is beeldend kunstenaar: zij tekent in pastel en beheerst dat medium virtuoos. ’s Zomers tekent zij indrukken van de natuur, ’s winters drukt zij zich uit in literair getinte themakeuzes. De laatste jaren is een in haar werk terugkerend thema: ‘de zoektocht van de mens’. In haar tekeningen zijn meestal mensen te zien in situaties met een symbolische lading.

De avond wordt gehouden in de Dorpskerk in Blaricum en begint om 20.00 uur precies. Vanaf 19.45 uur zijn koffie en thee beschikbaar.
Opgave vooraf wordt op prijs gesteld via onze website www.pgblaricum.nl ; daar kunnen ook de meeste inleidingen die in de afgelopen jaren zijn gehouden, worden beluisterd. U bent van harte welkom.

Geluidsopnamen van de afgelopen bijeenkomsten zijn te vinden via www.pgblaricum.nl/bijeenkomsten