17 augustus 2012

Kerkcafé op woensdag 26 september 2012 om 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan 16 in Blaricum

Ad van Nieuwpoort
Dr. Ad van Nieuwpoort over ‘Bijbel op de Zuidas’.

Dr. Van Nieuwpoort, predikant van de Thomaskerk in Amsterdam-Zuid, initiatiefnemer van het project Zingeving Zuidas en auteur van onder andere De kleine Mensengod, de bijbel kan ons nog meer vertellen (1997), Tenach opnieuw (2004), In Babel (2011) en De Bijbel op de Zuidas (2012) neemt ons bij de hand.

De Bijbel is een moeilijk boek, daar is iedereen het wel over eens. En vaak wordt de bijbel gebruikt om allerhande dogmatische stellingen te bevestigen. Maar hoe krijg je nu toegang tot wat in al die verschillende teksten gezegd wil worden? En hoe functioneren bijbelverhalen bijvoorbeeld in een context als de Amsterdamse Zuidas? 

Gaat het in de bijbel over een vaderlandse geschiedenis? Over de moraal?  Of over religieuze ervaringen? Of gaat de bijbel misschien over iets heel anders? Op deze avond doen we een poging om terug te gaan naar de bronnen in de veronderstelling dat de bijbel ons misschien vandaag wel meer te vertellen heeft dan we denken. 

De avond wordt gehouden in de Dorpskerk in Blaricum en begint om 20.00 uur precies. Vanaf 19.45 uur zijn koffie en thee beschikbaar.

Opgave vooraf wordt op prijs gesteld via de website
www.pgblaricum.nl ; daar kunnen ook de meeste inleidingen die in de afgelopen jaren zijn gehouden, worden beluisterd.

U bent van harte welkom.