7 januari 2013

Zondagmiddagmuziek in de Blaricumse Dorpskerk op zondag 27 januari 2013 om 15.00 uur, Torenlaan 16 in Blaricum

'Hartvoordemuziek'  Twee jonge mensen, de één op cello; de ander op piano en orgel: Hartini van Rijssel en Mark Lippe. Beiden een stel, dat hoogstaande muziek uit Barok en Romantiek ten gehore breng. Deze zondag een meeslepend programma!

J.S. Bach                    -           BWV 1023 (viool en orgel)
F. Schubert               -           Sonatine in g moll (viool en piano)
C. Franck                   -           'Recitativo fantasia' (piano en viool)

Hartini van Rijssel
Hartini van Rijssel heeft na haar conservatoriumperiode nog vele kamermuziekacademies gevolgd in het buitenland. Met regelmaat volgt zij nog masterclass bij wereldberoemde violisten. Sinds maart 2010 geeft zij regelmatig les aan zeer getalenteerde leden van de beroemde orkesten Amari Jogja en Twilite Orchestra (Jakarta). Zelf speelt ze vast in het Leman Ensemble, waarvan zij artistiek leider is, het Noordpoolorkest met wie ze in 2012 de eerste cd heeft opgenomen en in Camerata Ardesko (Haarlem).

In de zomer van 2013 gaan Mark en Hartini samen op tournee naar Indonesia, Cambodja en waarschijnlijk ook Kuala Lumpur. Hartini en Mark vormen samen Hartvoordemuziek. Hartini heeft in Gouda een eigen lespraktijk Hartvoordeviool, waarbij de nadruk ligt op samenspel en passie. 
 
Mark Lippe
Mark Lippe studeerde aan de conservatoria te Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en volgde diverse masterclasses. Hij is werkzaam als kerkmusicus, organist, pianist en dirigent. Naast zijn docentschap aan het Utrechts conservatorium voor kerkmuziek en ATV, is hij cantororganist van de Oudkatholieke parochie te Gouda en dirigent bij een aantal koren en ensembles. Daarnaast heeft hij een kleine lespraktijk.

U bent van harte welkom in de Dorpkerk, Torenlaan 16, te Blaricum op zondag 25 november, tijd: van 15-16 uur. Toegang vrij, maar een royale gift voor de musici aan de uitgang wordt verwacht.

Wij hopen u te mogen begroeten voor een uurtje muziek in De Dorpskerk.