29 december 2013

Avond van de dialoog. Maandag 27 januari 2014 om 20.00 uur in de Johanneskerk, Naarderstraat in Laren

De Stuurgroep Oecumene organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. de Avond van de dialoog.
Deze avond vindt plaats op maandagavond 27 januari a.s. om 20.00 uur in de Johanneskerk in Laren.

Leden en vertegenwoordigers van de verschillende partijen zullen in voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen bij allerlei gelegenheden met elkaar discussiëren over het gevoerde en het te voeren gemeentelijk beleid. Deze discussies waarbij de  meningsverschillen zullen blijken, ervaren wij als zeer zinvol. Want ook de leden van de kerken denken niet allen hetzelfde als het om de gemeentelijke politiek gaat. We zijn geïnteresseerd in wat de politieke partijen inhoudelijk te melden hebben. Maar wij willen óók weten wat voor de politici hun bronnen van inspiratie zijn. Waardoor worden zij gemotiveerd? Welke personen, boeken, gebeurtenissen zijn voor hen van betekenis?

De Stuurgroep heeft de plaatselijke lijsttrekkers van een vijftal politieke partijen bereid gevonden ons te vertellen over hun drijfveren.
Naast de korte inleidingen zullen de sprekers kort reageren op enkele uitspraken van paus Franciscus, die zich onlangs heeft uitgelaten over de armoede in de wereld. Met de vraag wat deze uitspraken zouden betekenen voor het politieke handelen van de deelnemers aan het gesprek.

Deze deelnemers zijn Elbert Roest, burgemeester van Laren, Ton Stam (VVD), Peter Calis (Larens Behoud), Erwin van den Berg (CDA), Marcus van den Brink (PvdA) en Nico Wegter (D66).

De leiding van het gesprek op deze avond is in handen van Job de Bruijn, predikant van de protestantse gemeente Laren Eemnes.

U bent van harte welkom op deze avond!

Plaats: de Johanneskerk in Laren
Datum: maandag 27 januari 2014
Tijd: 20.00 uur tot 21:30 uur