29 december 2013

Kerkcafé op donderdag 23 januari 2014 om 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan 16 in Blaricum

Fik Meijer
Prof. dr. Fik Meijer: ‘De apostel Paulus: tussen Jeruzalem en Rome’.

Hij volgt Paulus, algemeen beschouwd als grondlegger van het christendom, op zijn reizen van Jeruzalem tot in Rome, waar het Nieuwe Testament abrupt over zijn lot zwijgt. Daarbij wordt informatie uit Paulus’ brieven en de Handelingen der apostelen gecombineerd met zijn kennis van de oudheid. Paulus heeft de boodschap van Jezus omgevormd tot een nieuwe godsdienst.

Wie was deze controversiële man die wist dat zijn boodschap op verzet zou stuiten, maar dat juist als een stimulans beschouwde voor zijn geloof?

Prof. Fik Meijer is emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, vertaler en schrijver en is een begenadigd verteller. Hij heeft een groot aantal boeken over de klassieke oudheid op zijn naam staan.

De avond wordt gehouden in de Dorpskerk in Blaricum en begint om 20.00 uur precies. Vanaf 19.45 uur zijn koffie en thee beschikbaar. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld via de website www.pgblaricum.nl ; daar kunnen ook de meeste inleidingen die in de afgelopen jaren zijn gehouden, worden beluisterd. U bent van harte welkom!