3 oktober 2014

Op de dinsdagen 30 september, 7 en 14 oktober 2014 om 19.30 uur in de Johanneskerk, Naarderstraat in Laren: een serie van drie avonden over basaal Bijbellezen

De eerste drie hoofdstukken uit het boek Exodus, gelezen en uitgelegd. 

De eerste drie hoofdstukken van het boek Exodus kun je een kerngedeelte uit de Bijbel noemen. Het zijn interessante hoofdstukken, die een stempel hebben gedrukt op de hele Bijbel. Het boek Exodus begint met de discriminatie in Egypte die stap voor stap verdergaat en uitmondt in de kindermoord van Egypte. Waar zijn mensen, als dergelijke gruwelijke dingen gebeuren en waar is God? 

Exodus 3 stelt de vraag naar het kwaad in de wereld. Maar dat niet alleen. Deze tekst geeft ook aan hoe mensen kunnen reageren. En tenslotte spreekt Exodus 3 heel fundamenteel over God. Wat bedoel je als je “God” zegt, wat doet God en wat niet? Wat, wie, waar is God?

We lezen de hoofdstukken uit Exodus, die naast ernst ook humor en speelsheid bevatten. Daarnaast kun je al lezend in de hoofdstukken een interessant spel met getallen ontdekken.

Drie avonden voor wie meer van de Bijbel wil weten. Bent u geïnteresseerd, maar kunt u niet alle avonden, de avonden zijn ook apart te volgen.

Data: dinsdag 30 september, 7 en 14 oktober 2014
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Plaats: Johanneskerk, Naarderstraat 5, Laren
Spreker: Job de Bruijn