31 oktober 2014

Kerkcafé op donderdag 27 november 2014 om 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan 16 in Blaricum

Jan Offringa
Ds. Jan Offringa: God is niet te vangen. Onorthodoxe gesprekken over veranderend geloof

Wat geloven we werkelijk? Die uitdagende vraag van Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) kreeg een bijzondere uitwerking in De Voorhof, de protestantse gemeente van Kesteren en omstreken. Daar ging Jan Offringa als predikant in gesprek met een aantal kerkgangers. Wat zijn ze door de jaren heen zoal kwijtgeraakt in hun geloof, wat is hen dierbaar gebleven of geworden. Dat leverde in maart 2014 een boek op met veertien zorgvuldig opgebouwde verhalen. Persoonlijke ervaringen van geloof en twijfel worden daarin voorzien van actuele theologische reflecties. Deze onorthodoxe dialogen schetsen een kleurrijk beeld van wat er vandaag de dag zoal leeft in kerk en theologie. In het boek komen thema’s aan bod als de macht van God, de menselijkheid van Jezus, het (on)geloof in wonderen, het bestaan van de ziel en de vrije wil, de rol van de islam en de religiositeit van de jeugd.

In zijn inleiding hoopt Jan Offringa (1957) in te gaan op de wording en de inhoud van dit boek. Hij is sinds 2004 predikant van De Voorhof te Kesteren. Van 2005 tot 2010 was hij voorzitter van Op Goed Gerucht, een beweging van moderne protestantse theologen. In 2008 schreef hij over modern geloven in Na een gezonde geloofscrisis (3e druk 2013). Ook leverde hij meerdere bijdragen aan boeken van Op Goed Gerucht, zoals de Doornse Catechismus (2010), de Doornse Levenkunst (2012) en het Doornse Evangelie (2014).
De avond wordt gehouden in de Dorpskerk in Blaricum en begint om 20.00 uur precies. Vanaf 19.45 uur zijn koffie en thee beschikbaar. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld via de website www.pgblaricum.nl ; daar kunnen ook de meeste inleidingen die in de afgelopen jaren zijn gehouden, worden beluisterd. U bent van harte welkom!